SolarGroup Romania

Elektromos autó töltők

Egyre több elektromos autóval találkozhatunk a hazai utakon is, amit öröm látni, hiszen környezetbarát megoldást jelentenek a közlekedésben. Viszont aki ilyen gépjárművet vásárol, annak jól át kell gondolnia, hogy miként oldja meg az autója töltését.

Bár rengeteg helyszínen elérhető ingyenes töltés, köztük szupermarketek parkolójában, nem biztos, hogy mindenkinek útba esik a töltőhely, illetve tudja-e nélkülözni az ember addig is a villanyautót, míg az töltés alatt áll.

Mindenképpen jó választás saját rendszert telepíttetni, hiszen így függetlenül másoktól, saját igényeink szerint áll majd rendelkezésre az elektromos autó töltő.

Elektromos autó töltő otthonra!

Egy otthoni autó töltőkábel, csatlakozó felbecsülhetetlen kényelmet tud nyújtani. Az otthon található töltőállomás, fali töltő ezért elektromos autó birtoklása esetén igazán sokat hozzá tud adni a járművek komfortos használatához. Ugyan Magyarországon is lehetséges az elektromos autók ingyenes töltése, egyre több nyilvános szolgáltatás válik fizetőssé. Az árak csak az egyik indok sok egyéb mellett, ami miatt szükség lehet az otthoni töltés lehetőségére.

A megfelelő elektromos autó töltő csatlakozóval egyszerűen és biztonságosan töltheti autóját. Persze nem mindegy, hogy Önnek, az adott autóhoz melyik elektromos autó töltő való. Még hordozható töltőt is vásárolhat az, aki hosszabb távokat jár be és fontos számára a tudat, hogy mire újra útra kell kelni, az elektromos autó fel legyen töltve. Nagyker kínálatunkon keresztül az elektromos autó töltő támogatás is megvalósulhat, amennyiben egyedi napelemes megoldások is szerepelnek a céges szolgáltatások között.

Fronius elektromos autó töltők vagy a Huawei elektromos autó töltő termékek 1 és 3 fázisú töltőink között mindenki megtalálhatja az autójának legjobb megoldást!

 

elektromos autó töltő

Milyen lehetőségek vannak az elektromos autó töltők kapcsán?

Az MSZ EN 61851 szabvány szerint a következő megoldások közül lehet választani:

Mode1 töltés.

Ennél a változatnál a háztartási dugalj használatával lehet feltölteni az autót. Ilyenkor nincs beépített védelem és kifejezetten sokáig tart, amíg egy elektromos autót fel lehet vele tölteni, nem véletlen, hogy nem is népszerű már ez a megoldás.

Mode2 töltés.

Szintén a háztartási dugalj kínálja a töltés lehetőségét, azonban az aktív töltőkábel - ICCB (In-Cable Control Box) segítségével, amely biztonsági és kommunikációs feladatot lát el. Ki kell emelnünk, hogy a háztartási dugaljról történő töltés nem a legjobb megoldás és mint ahogyan a vésztöltő megnevezés is elterjedt ennél a módozatnál, akkor érdemes használni, ha nincs más jobb módja a töltésnek. Szintén lassú töltés jellemzi.

Mode3 töltés.

Ez relatíve normál AC töltés, hiszen egy töltőberendezéssel tölthetünk. Ennek köszönhetően lényegesen gyorsabban, akár fele annyi idő alatt lehetőség van az autó feltöltésére az előző két változathoz képest. Jellemzően a közterületeken találkozhatunk vele. Ez már egy biztonságos, célzott módja az elektromos autók feltöltésének.

Mode4 töltés.

Egyenáramú DC töltést biztosít, melynek sebessége magasan meghaladja az imént felsorolt lehetőségek nyújtotta megoldásokat. Akár egy gyorstöltő, rendkívül rövid idő alatt tudja biztosítani a szükséges töltési mértéket.

Mindig nagy jelentőséggel bírnak az adott gépjármű paraméterei, töltési jellemzői, az akkumulátor mérete, stb.

Hogy melyik megoldást érdemes választani, az attól függ, hogy milyen körülmények vannak a háztartásban, illetve mennyire terhelhető az otthoni hálózat.

magnifiercrosschevron-down