SolarGroup Romania

Napelem monitoring eszközök

A napelemes rendszer monitorozás különöse hasznos, hiszen lehetővé teszi, hogy távolról is ellenőrizni tudjuk a napelemek működését. Nem csak az aktuális adatokat mérhetjük fel, hanem az adattárolásnak köszönhetően a múltbéli adatokhoz is hozzáférhetünk internet segítségével.

Régebben erre nem volt lehetőség, ami nagy problémákat okozott, hiszen a felhasználók akkor szereztek csak tudomást a bajokról, amikor megérkezett az elszámoló villanyszámla. Sem rövid, sem hosszú távon nem vezetett jóra, ezért a korszerű inverterek esetében már alapvető kiegészítésnek számít az online monitoring eszközök alkalmazása.

Mi a monitorozás előnye?

Legnagyobb előnyei között szerepel az, hogy mindig naprakészen szerezhetjük be az információkat, hiszen kb. 5-15 perces különbségekkel mérnek a monitoring eszközök, amelyek segítségével gyorsan fel lehet mérni a helyzetet és fény derülhet az esetleges problémákra!

A gyártók érdeke is, hogy ne csak helyben, hanem távolról is elérhetőek legyenek ezek az adatok, melyhez külön szerver központot tartanak fenn, ahonnan mindig elérhetőek a szükséges információk. A monitoring eszközöknek köszönhetően minden hibáról, akár kisebb akár nagyobb, azonnal értesülhetnek a felhasználók és gyorsan tenni tudnak annak érdekében, hogy mindez ne okozzon kiesést a termelésben.

A hozamcsökkenésről az üzemeltető azonnal jelentést kap egy hibaüzenet formájában, így ha szükséges beavatkozni, mert a rendszer nem tudja kijavítani a hibát, akkor gyorsan cselekedni lehet.

Annak érdekében, hogy a napelemes rendszer a saját korlátaihoz képest a legmagasabb hozamot produkálja, a monitoring eszközöknek kulcsfontosságú szerepe van!

Megnézem a termékeket
magnifiercrosschevron-down