SolarGroup Romania

Napelem rögzítés

A napelemes rendszer egyik legfontosabb részét képezi a tartószerkezet. A panelek stabilitásáért felel, gyakorlatilag biztonságos kapcsolódást tesz lehetővé, hogy a napelem panel megfelelően legyen a tetőre rögzítve, ezért is fontos, hogy minőségi megoldásokból választhassanak a felhasználók.

A K2 Systems gyakorlatilag minden igényt képes lefedni, ha arról van szó, hogy megfelelő tartószerkezet kell a napelemek rögzítéséhez! A tartószerkezeteket gyártó, valamint fejlesztő német vállalat alumínium és nemesacél termékei széles körben tudják kiszolgálni az ügyfelek igényeit.

Milyen felületeken alkalmazható a K2 Systems?

A gyártó nagy figyelmet fordít arra, hogy valóban minél több esetben lehessen felhasználni termékeit, ezért igen széleskörű a tetőtípusok terén történő felhasználhatóság! A következő tetők esetében van lehetőség a termékeiket használni:

  • Cseréptető
  • Zsindelytető
  • Trapéztető
  • Lemeztető
  • Lapostető
  • Talajra rögzített rendszerek esetében.

Jól látszik, hogy a fém trapézlemez, tetőcserép és hullámpala mellett a korcolt tetőlemezek és lapostetők esetében is minden igényt ki tudnak szolgálni ezek a rendszerek.

K2 Systems MiniRail rendszer.

Innovatív rövid sínrendszer, amelynek legfőbb előnye, hogy gyors és egyszerű rögzítést tesz lehetővé, ennek ellenére statikailag kiválóan optimalizált. Kifejezetten trapéztetőre fejlesztették.

Álló és fekvő orientációt biztosítanak az univerzális modulrögzítők által, vagyis a rendszer lehetővé teszi a panelek vízszintes és függőleges szerelését köszönhetően rácsos elrendezésének. A hozzá tartozó univerzális modulkapcsok 90°-os elforgatást engednek.

Nagyobb teljesítményt biztosít az 5°-os lejtéssel (MiniFive), így könnyebben elérhető az optimális modulszög, illetve jobb a szellőzés.

A rendszer tárolása, valamint szállítása könnyedén megoldható, könnyű súlyuk miatt raklapon halmozhatók.

Hozzá tartozó rendszer komponensek: MiniRail, MiniClamp MC/EC 30-50 mm, önmetsző csavarok, MiniFive kezdő- és végelem.

K2 Systems MultiRail rendszer.

A tetőkapcsolatot a modulkorláttal egyetlen komponenssel kapcsolja össze. Kevesebb anyaggal is elérhető a magas hatékonyság különböző hosszúságokban.

Kifejezetten trapézlemezhez készült ez a szerelési rendszer is. Alkalmazási területe leginkább hegyes tetőkre terjed ki: 5°-75°. Rögzítését önmetsző lapos csavarokkal valósíthatjuk meg.

Hozzá tartozó egyéb verziók: MultiRail 10, MultiRail 25/4, MultiRail 4.20 – ezek mind különböző hosszúsággal elérhetőek, utóbbi lehetővé teszi az egyedi méretek elérését is, vágható.

A rendszer tárolása, valamint szállítása könnyen kivitelezhető, az elemek könnyű súlyuk miatt raklapon halmozhatók.

K2 Systems SingleRail rendszer.

Különböző cserépfajták esetében alkalmazható, melyek közé tartozik a hullámosított cement, illetve a hullámlemezes tető is.

Ennek a rendszernek az előnye, hogy gyors kivitelezést tesz lehetővé, ami egyben olcsó is. A sínekhez való csatlakozást oldalirányból kiegészítő elemek nélkül érhetjük el. Állítható magasságot tesz lehetővé.

A szerelvény biztonságosan bepattintható, csavarok nélkül, ami nagyban felgyorsítja a kivitelezés idejét. Tetőhorog vagy akasztócsavar segítségével rögzíthető.

A tetőrögzítők között a következő elemek alkalmazhatók: SingleHook 1.1, SingleHook FT, SingleHook Vario, CrossHook 3S, CrossHook 4S, L-adapter SR, CrossBoard, Tartó csavarok SR.

K2 Systems SolidRail rendszer.

Szinte minden burkolathoz alkalmazható ez a rendszer, így nem csak a megszokott, hanem az olyan helyzetekben is felhasználható, amikor többek között pala cserép vagy hullámlemez, trapézlemez van a tetőn.

Robosztus, magas szerkezeti biztonságot ad. A szerelősínek széles skálája áll rendelkezésre a különböző terhelési profilokhoz. Sokféle szélességben alkalmazható, ezáltal nagyfokú rugalmasságot tesz elérhetővé.

A rendszerhez tartozó tetőrögzítések: tetőhorog különböző tető fajtákhoz, tető horgok, tartócsavarok, bilincsek, napelem leszorító.

A lapostetőkhöz pedig a K2 S-DOME 10°-os rendszer és az S-ROCK 15°-os rendszer áll rendelkezésre.

Napelem rögzítés másképp:

A TREESYSTEM rögzítéstechnika olyan rendszereket biztosít többek között, amelyek lehetővé teszik a napelem telepítést a meredek lejtőkre is. Telepítésekor nem igényel döngölő, cölöpverő gépet, illetve egyéb speciális eszközt, sőt még köves vagy akár sziklás terepen is megkönnyíti a szerkezet rögzítését. Ebből kifolyólag hozzásegít ahhoz, hogy gyorsan és könnyen lehessen szerelni, akár szakember nélkül is. A hagyományos csavaros alaphoz vagy cölöpökhöz képest sokkal könnyebben lehet állítani.

Megnézem a termékeket
magnifiercrosschevron-down