SolarGroup Romania

Hibrid napelemes rendszer

Egy a hálózatra visszatápláló rendszer esetében az áramszolgáltató tölti be az energiatároló szerepét. Ha több mint elegendő napsütésben van részünk, olyankor általában több energia termelődik, mint amennyit a fogyasztó felél. A többlettermelés feltölthető a szolgáltató hálózatára, mely lehetőséget nyújt a tárolásra. Ennek előnye, hogy amikor nem süt eleget a nap és nem tudnak a napelemek elegendő áramot termelni, olyankor a szükséges energia visszavételezhető a hálózatról.

Természetesen minden el van számolva, nyomon van követve az oda-vissza mérőóra segítségével. Az áramszolgáltató által biztosított szaldóelszámolás előnyös a fogyasztók számára, de bizonyos országokban megfigyelhető, hogy a szolgáltató lekorlátozza a visszatáplálás mennyiségét, így a napelemes rendszerek tulajdonosai veszteséggel kalkulálhatnak.

Mi a megoldás?

A hibrid napelemes rendszer!

Tökéletesen eleget tud tenni a lakosság igényeinek, hiszen többek között éjszaka, amikor nem termel a rendszer, olyankor is a saját megtermelt áramukat használhatják a felhasználók ahelyett, hogy azt a szolgáltatótól vennék meg.

Hogyan működik a hibrid üzemű napelemes rendszer?

A napelem rendszer által megtermelt, bármilyen fel nem használt energia ideiglenesen egy akkumulátorba kerülhet. Ennek köszönhetően a rendelkezésre álló energia maximális önfogyasztását teszi lehetővé, valamint maximális energiafüggetlenséget biztosít. A felesleges napenergia pedig felhasználható azokban az esetekben, amikor gyenge vagy nem adott a napenergia. A hagyományos termékekkel ellentétben bizonyos gyártó termékeinek esetében nagy előnyt jelent az opcionális vészhelyzeti energiaellátás funkció, amellyel a háztartás elektromos áramellátást élvezhet áramkimaradás esetén egyaránt. Ezt például a Fronius hibrid inverter teszi lehetővé.

A Symo Hybrid 24 órás napelemes megoldásokat tesz lehetővé! Maximális önfogyasztás és optimális rendszerjövedelmezőség!

 Ez az inverter kombinálja az:

  • akkumulátortöltő rendszert
  • az akkumulátor invertert
  • a hibrid invertert
  • a vezérlőt
  • rendszerellenőrző megoldást egy készülékben.

A 3,0 és 5,0 kW közötti váltóáramú motoroknál a frekvenciaváltó képes akár 8,0 kW-ig feldolgozni, hogy a háztartási fogyasztók energiaellátását biztosítsák, és a Fronius Solar Battery napelemes rendszeréből többlet energiát tároljanak át. Az intelligens energiaáramlás-kezelő rendszernek köszönhetően a beépített Multi Flow technológia támogatja az egyidejű energiaáramlást minden irányban, valamint az akkumulátor tárolására szolgáló AC-, DC- és AC- és DC kapcsolatokat.

Ha tehát a felhasználó szabadabban szeretne gondoskodni az energiaellátásról, akkor érdemes lehet a hibrid üzemű napelemes rendszerekben gondolkodni. Legnagyobb előnye abban az esetben nyilvánul meg, amikor valamilyen oknál fogva a rendszer kevesebbet tud termelni, mint amire egyéként szükség lenne. Ekkor nem kell a szolgáltatóra hagyatkozni, hanem a már előzőleg megtermelt energiát az akkumulátorból felhasználva érhetik el. Csak és kizárólag akkor lesz szükség a hálózat által biztosított energiára, amikor az energiatároló lemerül és nincs más megoldás. Áramszünet esetén is hatékony megoldásokat kínál!

Megnézem a termékeket
magnifiercrosschevron-down