SolarGroup Romania

Napelemes autóparkoló

Carport napelemes autó parkoló

A nyitott autóbeálló védi az autókat az időjárás elemeitől, ugyanakkor szerencsés megoldást jelentenek arra, hogy energiát is termeljenek!

A napelemes autóbeálló nem csak szerkezetileg tudja védeni az alatta parkoló gépjárműveket az esőtől, széltől vagy hóviharoktól, hanem a napsugárzástól is, amiben egyébként különleges potenciál rejlik. Elektromos áramot termelhet a carport, avagy a napelemes autó parkoló azok számára, akik minden lehetőséget szeretnének kihasználni abban, hogy függetlenebbé válhassanak az áramszolgáltatótól.

Igény szerint elektromos autó töltő is működtethető vele, tehát elmondható róla, hogy sokoldalú lehetőségekkel tud szolgálni megléte. Kialakítható egy saját töltőhely, amihez nem kell áramot vételezni, hiszen megteremthető az a mennyiségű elektromos áram, amire szükség van a gépjármű töltéséhez.

 Olykor a tetők tájolása vagy tagoltsága miatt nincs lehetőség hatékonyan termelő napelemes rendszer telepítésére, hiszen a jelentős befektetés csak hosszú idő alatt térülne meg. A napelemes autóparkoló viszont képes kipótolni ezt a foghíjat, hiszen azoknak sem kell lemondania a napenergiáról, akik a tető kialakítása miatt nem férhettek hozzá eddig a zöld energiához.

Amennyiben nincs lehetőség egy garázs kialakítására, akkor köztes megoldásként ezt a nyitott megoldást szokták választani. Egyúttal azzal is érdemes számolni, hogy napelemes energiatermelés is kivitelezhető ezeken a felületeken.

Bár sokkal szabadabb lehetőségeket teremt a napelemes autó parkoló azáltal, hogy a szerkezet bármilyen típusú talajra telepíthető, a tájolás ez esetben is nagy jelentőséggel bír! Telepíthető térkőre, betonra, murvára vagy akár a földre is. Minél naposabb, minél kevésbé árnyékolt a hely, annál több zöld energiát termelhetünk magunknak!

A galvanizált fémszerkezet tartós, megbízható alátámasztást, keretet nyújt a napelem panelek számára. Teljes mértékben saját igényekre szabható, akár kisebb, akár nagyobb felületre kívánnak napelemet tenni. Ellenáll a viharos időjárásnak, statikailag magas stabilitással rendelkezik.

A szerkezet többféle színben elérhető, így nem csak értéknövelő a háztartás számára, hanem esztétikus megjelenésével is hozzájárul annak értékének növeléséhez. Mivel moduláris szerkezetről van szó, könnyedén igazítható az adott körülményekhez, egyszerűbbé teszi az optimális tájolás elérését. Minimális karbantartást igényel. Igény szerint akkumulátor is telepíthető hozzá vagy vissza lehet táplálni a hálózatba a többlettermelést.

Magánházak, irodák és közintézmények, valamint bevásárlóközpontok számára egyaránt ideális megoldást jelent a napenergia termelésben.

Megnézem a termékeket
magnifiercrosschevron-down