SolarGroup Romania

TERMÉKEINK

MainsPro hálózati leválasztó védelmi relé

Hálózati leválasztó védelmi relé naperőművekhez.

MainsPro

Lépjen kapcsolatba velünk az árakért!
Kategória: Címke:

Leírás

A MainsPro egy hálózati védelmi relé, mely az elektromos hálózathoz kapcsolt generátorok és egyéb elosztó és áramfejlesztő berendezések védelmére szolgál. Az egység fő célja a generátor és az elektromos hálózat nemkívánatos kölcsönhatásainak megelőzése meghibásodás esetén (pl. hálózati áramkimaradás):

• Bizonyos esetekben például a rendszer leválaszthatja az elektromos hálózat adott szakaszait, majd automatikusan újra csatlakoztathatja azokat. Ebben az esetben a generátorok kieshetnek a szinkronból, és ha a rendszer újra csatlakoztatja azokat a hálózathoz, az érintett berendezések súlyosan károsodhatnak.
• Balesetveszélyes lehet, ha egy generátor a hálózat egy elszigetelt szakaszához csatlakozik. Az elszigetelt szakasz terhelése meghaladhatja a generátor kapacitását, és feszültségingadozáshoz vezethet az elszigetelt hálózati szakaszt használó fogyasztók készülékeiben.
• Ez a helyzet súlyosan balesetveszélyes lehet a helyi karbantartó munkások számára is, mivel a generátorok továbbra is árammal láthatják el az elszigetelt hálózati szakaszt, biztonsági berendezések és központi vezérlés nélkül.
Számos közműszolgáltató szigorúan előírja, hogy minden, a hálózathoz csatlakoztatott berendezést megfelelő védelmi rendszerekkel kell ellátni.

A MainsPro védelmi relé általános felhasználási területe
Az egység számos különböző áramfejlesztő rendszerben használható. Példa:
- Kapcsolt energiatermelés
- Csúcsfogyasztást ellátó erőművek
- Tartalék generátorok automata váltással/rövid idejű párhuzamos működéssel
- Mikroturbinák
- Kis méretű vízerőművek
- Naperőművek
- Szélerőművek

<< Adatlap letöltése >>

Kapcsolódó termékek

magnifiercrosschevron-down