SolarGroup Romania

TERMÉKEINK

Meteocontrol Hybrid Energy Management System

Meteocontrol Logo

Lépjen kapcsolatba velünk az árakért!

Leírás

Meteocontrol hibrid energiagazdálkodási rendszer ( HEMS )

A hibrid energiarendszerek piaca gyorsan bővül. Az energiatermelési, tárolási és fogyasztási technológiákat egyetlen rendszerben egyesítik, amelyet egy központi vezérlőelem kezel.

A megújuló energiatermelési rendszereket és az akkumulátortárolást kombináló forgatókönyvek esetében ez a központi elem egy hibrid energiagazdálkodási rendszer (HEMS), amely a rendszeren belüli komplex energiaáramlást irányítja.

A meteocontrol HEMS megoldása olyan rendszerekhez készült, amelyek PV és akkumulátor tárolókból állnak, és amelyek egyetlen hálózati csatlakozási ponthoz csatlakoznak. A „HEMS licensz blue'Log ® XC” egy szoftverbővítmény, amely lehetővé teszi a blue'Log ® XC számára, hogy optimalizálja energiatermelését és -fogyasztását az Ön igényei és a helyi hálózati csatlakozási követelmények alapján.

Jellemzők:

 • PV önfogyasztás
 • Zero Feed-In: visszwattos termelés, betáplálás nélkül
 • Szalagos borotválkozás (pl. csúcsborotválkozás)
 • Energiaváltás
 • Energia kereskedelem
 • Működési tartalékok

Főbb előnyei:

 • Maximális saját termelésű energiát használjon
 • Soha ne engedjen be áramot a hálózatba
 • A magas villamosenergia-költségek elkerülése érdekében kerülje a csúcsterheléseket és/vagy az energiainjekciókat
 • Tárolja el a felesleges energiát, és engedje be később
 • Profit a tőzsdei ingadozásokból
 • Vegyen részt a kiegyenlítő szolgáltatási piacon

PV önfogyasztás

A hibrid rendszert úgy szabályozzák, hogy az összes rendelkezésre álló napenergiát saját fogyasztásra használják fel. A többlet napenergiát az akkumulátorrendszer töltésére használják, és a felesleges napenergiát csak akkor táplálják be a hálózatba, ha az akkumulátor teljesen fel van töltve.

Amikor a napenergia-termelés a hálózat csatlakozási pontján egy előre meghatározott küszöb alá esik, az akkumulátorrendszer elkezdi kisütni a tárolt energiát.

Nulla betáplálás

Csakúgy, mint a napelemes önfogyasztásnál, az összes rendelkezésre álló napenergiát saját fogyasztásra használják fel. Ha több napenergiát állítanak elő, mint amennyit helyben el lehet fogyasztani, akkor a lehető legtöbb energia tárolódik az akkumulátorrendszerben.

Amikor az akkumulátorrendszer teljesen fel van töltve, a felesleges napenergiát lecsökkentik, hogy ne kerüljön áram a hálózatba. Amint a napenergia már nem tudja fedezni a helyi fogyasztást, az akkumulátorrendszer lemerülni kezd.

Szalagos borotválkozás (pl. csúcsborotválkozás, Peak shaving)

A hibrid rendszer egy előre meghatározott sávon belül működik a hálózati csatlakozási ponton. Ha nem áll rendelkezésre elegendő PV teljesítmény, és eléri a sáv alsó küszöbét, az akkumulátor lemerül, hogy elkerülje a drága csúcsterheléseket.

Ha eléri a felső küszöböt, az akkumulátor töltése megkezdődik. Ha az akkumulátor már teljesen fel van töltve, a PV rendszer le van korlátozva, hogy ne lépje túl a sávot.

Energiaváltás

A küszöbérték határozza meg azt a szintet, amelyen a felesleges napenergia tárolódik az akkumulátorban. A tárolt energia kisütése meghatározott küszöbön, időn vagy ütemezésen alapul.

Energia kereskedelem

Az energiakereskedők egy dedikált interfészen keresztül távolról vezérelhetik a hibrid energiarendszert. Ily módon a hibrid rendszer napon belüli és másnapi aukciókon is részt vehet.

Működési tartalékok

A Hibrid Energiagazdálkodási Rendszer előre meghatározott pozitív és negatív tartalék teljesítményt tart fenn a kiegyenlítő szolgáltatások piacán való részvétel érdekében.

Ily módon a hibrid energiarendszer hozzájárulhat a hálózat stabilitásához azáltal, hogy olyan járulékos szolgáltatásokat nyújt, mint a frekvenciakorlátozási tartalékok (FCR), a frekvencia-visszaállítási tartalékok (FRR) vagy a helyettesítő tartalékok (RR).

Adatlap letöltése

Kapcsolódó termékek

magnifiercrosschevron-down